Taliansko vydalo zatykače na šesť sympatizantov Islamského štátu

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 12:34 • 2 min
Taliansko vydalo zatykače na šesť sympatizantov Islamského štátu

RÍM - Talianske úrady vydali dnes zatykače na šesť ľudí obvinených z medzinárodného terorizmu. Tieto osoby - vrátane jedného páru s malými deťmi - sa mali v úmysle pripojiť v Sýrii alebo Iraku k militantom z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS), píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Rodina s dvoma deťmi (vo veku štyroch a dvoch rokov) žila v rovnomennej metropole provincie Lecco, približne 50 kilometrov severne od Milána, uvádza sa vo vyhlásení polície.

 

Talianske úrady ďalej vydali zatykač na 23-ročného Maročana. Nemenovaný mladík sa rovnako plánoval pridať na stranu džihádistov. Brata tohto muža vyhostili z Talianska vlani v januári pre obvinenie z medzinárodných teroristických aktivít.

 

Obvinenia sa vzťahujú aj na ďalší pár pochádzajúci z rovnakej provincie a ženu, ktorá podozrivých vzájomne nakontaktovala. Dvojica odišla ešte vlani vo februári do sýrsko-irackého pohraničia.

 

DPA uviedla, že nie je zrejmé, koľkých z nich dnes aj reálne zatkli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies