Taliansko vydalo do USA bývalého mexického guvernéra obvineného z pašovania drog

NETKY.SK • 21 Apríl 2018, 10:30 • 2 min
Taliansko vydalo do USA bývalého mexického guvernéra obvineného z pašovania drog

AUSTIN - Talianske úrady vydali na trestné stíhanie do Spojených štátov bývalého guvernéra mexického štátu Tamaulipas, ktorý čelí obvineniam z vydierania, pašovania drog, prania špinavých peňazí a bankového podvodu. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v meste Brownsville v americkom štáte Texas uviedla, že 61-ročného bývalého guvernéra Tomása Yarringtona Ruvalcabu vydalo Taliansko na trestné stíhanie do USA po tom, čo ho 8. apríla zadržala talianska polícia.

 

Ruvalcaba bol guvernérom mexického štátu Tamaulipas v rokoch 1999-2005, pričom tento štát, ktorý leží na hraniciach s americkým Texasom, patrí z hľadiska trestnej činnosti k najhorším v celom Mexiku.

 

V roku 2013 bol Ruvalcaba federálnou veľkou porotou v Brownsville obvinený z prijímania obrovských úplatkov od zločineckých skupín pôsobiacich v Tamaulipase, ktorým za to umožňoval páchať rozličnú trestnú činnosť, vrátane pašovania veľkého množstva kokaínu do USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies