Taliansko uzná líbyjskú Národnú radu za legitímneho rokovacieho partnera

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 11:58 • 2 min
Taliansko uzná líbyjskú Národnú radu za legitímneho rokovacieho partnera

Taliansko uzná líbyjskú Národnú radu za legitímneho rokovacieho partnera - Politika Taliansko uzná povstaleckú líbyjskú Národnú radu za jediného legitímneho rokovacieho partnera. Povedal to dnes taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini po stre

slovakia

left justify in out

img

Taliansko uzná povstaleckú líbyjskú Národnú radu za "jediného legitímneho" rokovacieho partnera. Povedal to dnes taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini po stretnutí so zahraničnopolitickým zástupcom líbyjskej Národnej rady Alím Isávím.
      Frattini zároveň nevylúčil, že Taliansko by mohlo líbyjských vzbúrencov aj vyzbrojovať. Podľa neho však túto otázku zatiaľ treba považovať za "extrémne riešenie".      
      Šéf talianskej diplomacie zároveň odmietol návrh vyslanca líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího na rokovania v záujme zastavenia bojov v Líbyi a zopakoval, že líbyjský vodca by sa mal vzdať moci.
      Frattini zároveň zdôraznil, že rozdelenie Líbye je neakceptovateľné. Ako dodal, hovoril gréckymi predstaviteľmi, s ktorými námestník líbyjského šéfa diplomacie Abdelati Obejdí diskutoval o ukončení bojov v Líbyi. Podľa Frattiniho návrhy Kaddáfího vlády "nie sú vierohodné".

Zdroj: TASR/APA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies