Taliansko uzavrelo hranice kvôli májovému summitu G7

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 11:58 • 2 min
Taliansko uzavrelo hranice kvôli májovému summitu G7

RÍM - Taliansko počas májového summitu skupiny siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta (G7) dočasne obnoví kontrolu na svojich hraniciach. S odvolaním sa na talianske ministerstvo vnútra o tom dnes informoval taliansky denník Il Messaggero.

slovakia

left justify in out

Summit G7 sa bude konať 26. a 27. mája v meste Taormina na ostrove Sicília. Podľa denníka sa kontroly na talianskych hraniciach obnovia 10. mája a tento režim bude trvať do konca mája. Ministerstvo podotklo, že pozastavenie voľného pohybu vnútri schengenského priestoru a obnovenie kontroly na vnútorných hraniciach umožňuje príslušný paragraf zmluvy EÚ o voľnom pohybe osôb.

 

Ministerstvo upozornilo, že najväčšie problémy na talianskych hraniciach budú mať zrejme občania tretích krajín, ktorí do schengenského priestoru vstúpia v jeho inej členskej krajine a budú mať v úmysle cestovať do Talianska.

Taliansky rezort vo svojom vyhlásení v podstate odporúča necestovať v čase summitu G7 do Taorminy, ktorá je známym sicílskym letoviskom.

 

V meste a okolí budú prijaté prísne bezpečnostné opatrenia a bude tam obmedzená doprava vrátane námornej. Nebude dovolené ani plávať na mori ďalej ako 50 metrov od brehu a dočasne bude zakázaný aj rybolov. Miestne prístavy budú v čase summitu uzavreté a budú sa využívať len na logistické účely.

 

V Taormine, ktorá má asi 11.000 obyvateľov, očakávajú pred summitom G7 príchod asi 20.000 hostí: členov delegácií, diplomatov, novinárov, ochrankárov a obslužného personálu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona