Taliansko sužujú rozmary počasia, búrky sprevádzané extrémnymi zrážkami

NETKY.SK • 6 November 2014, 16:33 • 2 min
Taliansko sužujú rozmary počasia, búrky sprevádzané extrémnymi zrážkami

RÍM - Rozmary počasia a ich dôsledky sužujú Taliansko.

slovakia

left justify in out

Po niekoľko hodín trvajúcich búrkach sprevádzaných extrémnymi zrážkami čelia obyvatelia a návštevníci hlavného mesta Rím značným problémom v doprave. Niekoľko zatopených staníc metra museli uzavrieť po tom, ako sa aj nástupištia ocitli pod niekoľkocentimetrovou vrstvou vody.
     

Šesť lietadiel muselo namiesto letiska Rím-Ciampino pristáť vo vzdušnom prístave Rím-Fiumicino. Turisti sa museli zmieriť s tým, že uzavreté zostali aj pamätihodnosti Večného mesta, vrátane Kolosea. Pre školákov bola asi menej nepriaznivou správou skutočnosť, že uzavreté zostali aj brány vzdelávacích zariadení.
     

Miestne úrady vyzvali občanov, aby podľa možnosti zostali doma a nepoužívali motorové vozidlá.
     

Na severe Talianska, v okolí Brennerského tunela, v Tridentsku-Južnom Tirolsku zasa spôsobovalo problémy motoristom sneženie. Na letisku v Bolzane museli pre nepriaznivé počasie zrušiť niekoľko letov, píše tlačová agentúra APA.
     

V regióne Friaulsko na severovýchode Talianska vystúpili z korýt viaceré toky, voda tu zaplavila i cestné komunikácie, ktoré navyše zablokovali v niektorých lokalitách zosuvy pôdy.
     

Búrky a záplavy skomplikovali život aj v Ligúrii na severozápade Talianska, kde došlo po zosuve k zablokovaniu dopravného koridoru medzi Sestri Levante a Monegliou v okolí Janova.
     

Situácia v Toskánsku sa oproti predchádzajúcemu dňu mierne zlepšila.
     

Časti Benátok sa ocitli tiež pod vodou.
     

Nepriaznivé počasie sa prejavilo aj na juhu krajiny. Trajektovú dopravu medzi Sicíliou a Liparskými ostrovmi prerušili vzhľadom na búrky.
     

Pri extrémoch počasia v polovici októbra prišli v Taliansku o život najmenej štyria ľudia, a to na severe krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona