Taliansko sužuje extrémne počasie, ktoré si vyžiadalo už tri obete

NETKY.SK • 12 November 2014, 17:59 • 2 min
Taliansko sužuje extrémne počasie, ktoré si vyžiadalo už tri obete

RÍM - Už tri obete si v uplynulých 48 hodinách vyžiadali extrémy počasia v Taliansku.

slovakia

left justify in out

Po utorkovom zosuve pôdy v Leivi v Ligúrsku, ktorý si vyžiadal dva životy, prišiel dnes v Crevacuore v Piemonte o život sedemdesiatnik, ktorého zachytili a zasypali masy bahna, informovali tamojšie médiá. Susedovi obete sa v poslednej chvíli podarilo zachrániť a skončil v nemocnici.
     

Na väčšine talianskeho územia naďalej intenzívne prší. Mnohé cestné komunikácie i železničné trate sú uzavreté, problémy sprevádzali aj prevádzku na letisku v Janove, kde sa dočasne prerušilo zásobovanie elektrickým prúdom. Mnohé školské zariadenia zostávajú uzavreté, píše tlačová agentúra DPA.
     

Z Cassana v Piemonte prišla správa o zrútení objektu prázdnej továrne, v dôsledku čoho preventívne evakuovali ľudí z neďalekého domu. Záplavy a zosuvy pôdy hlásia aj z Janova. 
     

Vážna je situácia aj pri Lago Maggiore v okolí taliansko-švajčiarskej štátnej hranice, pretože voda z jazera dosiahla kritickú úroveň a hrozí zaplavenie domov i obchodných prevádzok v jeho okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies