Taliansko štartuje petíciu za opustenie eura

NETKY.SK • 13 December 2014, 09:42 • 2 min
Taliansko štartuje petíciu za opustenie eura

RÍM - Dve talianske opozičné strany Liga Severu a Päťhviezdičkové hnutie spustia v sobotu petíciu, ktorá má zozbierať dostatok podpisov na vypísanie referenda o opustení spoločnej európskej meny.

slovakia

left justify in out

Líder Ligy Severu Matteo Salvini sa v tejto súvislosti vyjadril, že mu národná mena chýba, a preto chce dosiahnuť návrat líry. Euro označujú obe strany za "výtvor Nemecka a finančných oligarchov". Predseda hnutia Beppe Grillo tvrdí, že "otázka nestojí, či máme odísť od eura, ale odísť čo najskôr".

 

Taliansko je zakladajúcim členom eurozóny, do ktorej však vstúpilo za podozrivých okolností spojených s nepresnými údajmi. Krajina odvtedy zápasí so stagnujúcim hospodárstvom a astronomicky vysokým dlhom. EÚ pod vedením Nemecka tlačí na Rím v záujme ďalších úsporných opatrení a najmä potrebných reforiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies