Taliansko spustilo privatizáciu železníc

NETKY.SK • 23 November 2015, 12:39 • 2 min
Taliansko spustilo privatizáciu železníc

RÍM - Taliansko spustilo privatizáciu domácich železníc FS. Na burzu sa dostane 40-% podiel železničnej spoločnosti, oznámila dnes talianska vláda. Akciový balík sa má predať inštitucionálnym investorom. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Dcérska spoločnosť RFI prevádzkujúca železničnú sieť má zostať vo väčšinovom vlastníctve štátu, uviedol taliansky minister dopravy Graziano Delrio. "Železničná sieť musí zostať prístupná všetkým," domnieva sa minister.

 

Zisk talianskych štátnych železníc po rokoch prudkého rastu vlani klesol. Čistý zisk sa znížil o 341,5 milióna eur na 303 miliónov eur. Tržby sa zvýšili o 0,7 % na 8,4 miliardy eur a zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vzrástol o 3,9 % na 2,11 miliardy eur.

 

Talianske železnice minulý týždeň odštartovali čiastočnú privatizáciou dcérskej spoločnosti Grandi Stazioni Retail, ktorá sa špecializuje na reštrukturalizáciu a sanáciu železničných staníc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies