Taliansko schválilo ďalšie opatrenia na pomoc obetiam októbrových zemetrasení

NETKY.SK • 4 November 2016, 16:00 • 2 min
Taliansko schválilo ďalšie opatrenia na pomoc obetiam októbrových zemetrasení

RÍM - Vláda v Ríme schválila ďalšie opatrenia na pomoc obetiam zemetrasenia v strednom Taliansku, ktoré v nedeľu 30. októbra postihli ničivé otrasy s magnitúdou 6,6, najsilnejšie v krajine za posledných 36 rokov.

slovakia

left justify in out

Medzi dnes oznámenými opatreniami sú: dočasné ubytovanie obetí zemetrasenia pred blížiacou sa zimou, opravy poškodených kultúrnych skvostov a takmer 11 miliónov eur na pomoc pri starostlivosti o hospodárske zvieratá. Celý balík pomoci bude zverejnený v pondelok 7. novembra, informovala tlačová agentúra AP.

 

Tieto opatrenia sú doplnkom k 40 miliónom eur, schváleným minulý týždeň po dvojici zemetrasení z 26. októbra, ktoré boli ďalším úderom pre oblasť ešte stále sa spamätávajúcu zo smrtiaceho augustového zemetrasenia. Posledné zemetrasenie, z nedele 30. októbra, značne rozšírilo oblasť, ktorá potrebuje pomoc.

 

Pri októbrových zemetraseniach nikto nezahynul, zväčša preto, že nestabilné, narušené centrá miest aj obcí boli po augustovom zemetrasení, ktoré si vyžiadalo vyše 230 obetí na životoch, evakuované.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies