Taliansko sa dohodlo s Líbyou na boji proti nelegálnej migrácii

NETKY.SK • 3 Február 2017, 08:48 • 2 min
Taliansko sa dohodlo s Líbyou na boji proti nelegálnej migrácii

RÍM - Taliansko sa dohodlo s Líbyou na spoločnom boji proti nelegálnej migrácii. Uviedol to taliansky premiér Paolo Gentiloni po dnešných rokovaniach v Ríme s predsedom vlády líbyjskej národnej jednoty Fájizom Sarrádžom.

slovakia

left justify in out

Obaja predstavitelia podpísali memorandum o posilnení spolupráce, ktorá by mala zabrániť tomu, aby sa z pobrežia Líbye vydávali na plavbu do Európy veľké počty migrantov. Talianska strana prisľúbila, že líbyjským úradom v tomto smere poskytne potrebnú pomoc.

 

Gentiloni zdôraznil, že taliansko-líbyjská dohoda je len časťou širšieho plánu zameraného na riešenie migračnej krízy v Stredozemnom mori, o ktorom by mali hovoriť lídri EÚ počas piatkového neformálneho summitu na Malte. Súčasťou riešenia musí byť podľa Gentiloniho aj ekonomická pomoc zo strany EÚ.

 

Predseda Európskej rady Donald Tusk chce na maltskom summite predložiť návrhy na účinnejšie kontroly migračných trás a boj proti pašerákom ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies