Taliansko rozšírilo vyšetrovanie emisných podvodov

NETKY.SK • 25 September 2015, 09:49 • 2 min
Taliansko rozšírilo vyšetrovanie emisných podvodov

RÍM - Taliansko otestuje na vzorke tisíc áut všetky dieselové modely dostupné na tamojšom trhu. Informoval o tom vo štvrtok minister dopravy Graziano Delrio.

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na škandál s manipuláciami emisných testov v automobilke Volkswagen (VW), ktorý odhalili regulačné úrady v USA. Nemecké ministerstvo dopravy predtým vo štvrtok potvrdilo, že Volkswagen s výsledkami emisných testov manipuloval aj v Európe.

 

Podľa zistení amerických regulačných úradov VW inštaloval do niektorých dieselových modelov softvér, ktorý zatajuje skutočné množstvo vypúšťaných emisií. Koncernu, ktorý pochybenie priznal, hrozí v USA pokuta až 18 mld. USD. Vyšetrovanie kauzy sa medzitým rozšírilo na ďalšie európske a ázijské krajiny a zaoberá sa ňou aj Európska komisia. V reakcii na škandál v stredu odstúpil generálny riaditeľ skupiny Volkswagen Martin Winterkorn.

 

Podozreniam z manipulácií emisných testov pri svojich dieselových modeloch čelí aj nemecký výrobca luxusných automobilov BMW.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies