Taliansko posilňuje bezpečnostné opatrenia, a to osobitne v Ríme

NETKY.SK • 15 Január 2015, 19:09 • 2 min
Taliansko posilňuje bezpečnostné opatrenia, a to osobitne v Ríme

RÍM - Po teroristických útokoch z Paríža mieni ďalej zvýšiť bezpečnostné opatrenia aj talianska metropola Rím, ktorá sa nedávno spomínala medzi údajnými potenciálnymi cieľmi teroristov.

slovakia

left justify in out

Policajný prezident talianskeho hlavného mesta Giuseppe Pecoraro mieni v uliciach Ríma nasadiť 500 príslušníkov bezpečnostných zložiek navyše.
     

Platí to napriek tomu, že hrozbe teroristického útoku v Ríme zatiaľ nenasvedčujú žiadne indície. Ako však podľa dnešných mediálnych informácií zdôraznil Pecoraro, je dôležité, aby fungoval systém prevencie.
     

V Ríme sa osobitne zvýšili bezpečnostné opatrenia kvôli Vatikánu.
     

V uplynulých dňoch došlo však aj k posilneniu ochrany ambasád, viacerých pamätihodností mesta a k zintenzívneniu kontrol na letiskách a železničných staniciach talianskej metropoly.
     

Ako oznámila talianska ministerka obrany Roberta Pinottiová, o zvýšený pocit bezpečia pre obyvateľov a návštevníkov Ríma, respektíve Talianska, by sa malo postarať aj 1250 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies