Taliansko ponúklo tankovacie lietadlá na pomoc americkým náletom proti IS

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:31 • 2 min
Taliansko ponúklo tankovacie lietadlá na pomoc americkým náletom proti IS

RÍM - Taliansko ponúklo tankovacie lietadlá na pomoc zintenzívneným americkým náletom proti islamským militantom, ktorí dobyli veľké územia v Sýrii a Iraku.

slovakia

left justify in out

Ministerka obrany Roberta Pinottiová dnes pre tlačovú agentúru AP uviedla, že Taliansko je jednou z mála krajín, ktoré majú takéto tankovacie kapacity, a je ochotné poskytnúť ich, ak už bude dohodnutý americko-európsky plán. Ministerka dodala, že Taliansko je ochotné poskytnúť aj odborníkov na pomoc s výcvikom kurdských bojovníkov.

 

Taliansko už schválilo pre kurdských bojovníkov zbrane za 1,9 milióna eur - 600 guľometov, 2000 granátometov a takmer milión kusov nábojov.

 

Pinottiová informovala, že výzbroj dorazila do irackej metropoly Bagdad. "Dúfame, že sa rýchlo dostane na miesta, kde ich bude možné použiť na obranu obyvateľstva," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies