Taliansko počas sviatkov sprísni bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 21 December 2017, 06:56 • 2 min
Taliansko počas sviatkov sprísni bezpečnostné opatrenia

RÍM - Taliansko počas vianočných sviatkov a novoročných osláv sprísni bezpečnostné opatrenia na miestach, kde sa zhromažďujú davy ľudí.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu taliansky minister vnútra Marco Minniti.

 

Príslušníkom talianskych bezpečnostných síl v celej krajine bolo podľa vyhlásenia ministerstva nariadené, aby cez sviatky posilnili dohľad v oblastiach, na ktorých sa zhromažďuje najviac ľudí.

 

Dostali tiež príkaz na to, aby do piatka preskúmali a podľa potreby aktualizovali súčasné bezpečnostné opatrenia platiace v najväčších talianskych mestách. Zároveň majú posilniť hliadky na letiskách, prístavoch, vlakových staniciach, diaľniciach i v prostriedkoch hromadnej dopravy.

 

Rozhodnutie sprísniť opatrenia vzišlo zo schôdzky bezpečnostného kabinetu v Ríme. Na nej sa tiež rozhodlo, že 7050 vojakov hliadkujúcich aktuálne v talianskych uliciach v nich ostane až do konca roka 2019.

 

Taliansko je v ostatných mesiacoch podľa tamojších úradov v stave zvýšenej pohotovosti v súvislosti s možnou teroristickou hrozbou. Ide o jedinú veľkú krajinu Európskej únie, v ktorej doposiaľ islamisti nespáchali útok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies