Taliansko po dvoch rokoch znova otvorilo ambasádu v líbyjskom Tripolise

NETKY.SK • 10 Január 2017, 15:45 • 2 min
Taliansko po dvoch rokoch znova otvorilo ambasádu v líbyjskom Tripolise

RÍM - Dva roky po jeho uzavretí otvorilo dnes Taliansko opäť svoje veľvyslanectvo v líbyjskom Tripolise, čo naznačuje vzájomnú normalizáciu vzťahov.

slovakia

left justify in out

Taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni na Twitteri uviedol, že "vláda je oddaná stabilizácii Líbye a spolupráci v boji proti pašerákom ľudí".

 

"Opätovné otvorenie ambasády v Tripolise je veľmi významným znamením priateľstva voči líbyjskému ľudu," dodalo vo vyhlásení talianske ministerstvo zahraničných vecí.

 

Taliansko zatvorilo svoje veľvyslanectvo v Tripolise pred dvoma rokmi pre pokračujúcu občiansku vojnu v Líbyi. Aj ďalšie západné krajiny tam z bezpečnostných obáv zatvorili svoje zastupiteľské úrady. Napríklad ambasády Nemecka a USA pre Líbyu pracujú z Tunisu.

 

Taliansky minister vnútra Marco Minniti rokoval dnes v Tripolise o spoločnom boji proti ilegálnej imigrácii a obchodovaniu s ľuďmi.

 

Migranti, ktorí sa pokúšajú dostať cez Stredozemné more do Talianska a ďalších krajín Európskej únie, sa často vydávajú na plavbu práve z Líbye.

3 žab svi

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona