Taliansko otvorí na budúci týždeň dve centrá na registráciu migrantov

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:40 • 2 min
Taliansko otvorí na budúci týždeň dve centrá na registráciu migrantov

RÍM - Taliansko otvorí 17. septembra prvé dva z piatich plánovaných "hot-spotov", teda centier pre registráciu utečencov. Oznámil to dnes denník Il Messaggero.

slovakia

left justify in out

Centrá sa nachádzajú v sicílskom prístavnom meste Pozzallo a na ostrove Lampedusa. O niekoľko mesiacov neskôr budú otvorené zvyšné tri centrá, a to v sicílskych mestách Trapani a Augusta a v Tarante v juhotalianskom regióne Puglia. Na to, aby sa dodržiavali pravidlá registrácie budú dohliadať pracovníci agentúry Frontex chrániacej vonkajšie hranice EÚ a Európskeho azylového podporného úradu (EASO).

 

Otvorenie registračných centier je prvým krokom k prerozdeleniu 24.000 utečencov do ďalších krajín EÚ. V priebehu dvoch rokov sa má z Talianska presídliť celkom 40.000 utečencov. V utečeneckých zariadenia v Taliansku sa momentálne nachádza približne 96.000 utečencov. Registrácia takýchto osôb nie je jednoduchá. Podľa médií sa napríklad 41.000 z 122.000 migrantov, ktorí sa nachádzajú v južnom Taliansku, odmietlo nechať fotografovať. V Taliansku pritom nie je možné registrovať utečencov bez ich súhlasu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies