Taliansko odmietlo vpustiť do prístavu taliansku loď s migrantmi

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 12:17 • 2 min
Taliansko odmietlo vpustiť do prístavu taliansku loď s migrantmi

RÍM - Talianskemu remorkéru, ktorého posádka zachránila v noci na utorok pri líbyjských brehoch 66 migrantov, neumožnili úrady vplávať do jedného z talianskych prístavov. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa viacerých médií talianske ministerstvo vnútra posádke remorkéra Vos Thalassa vyčíta, že migrantov vytiahla na palubu namiesto toho, aby ich záchranu prenechala líbyjskej pobrežnej stráži. "Túto várku pokútnych migrantov mali vyzdvihnúť oni (líbyjská pobrežná stráž)," povedal pre rozhlasovú stanicu RAI námestník talianskeho ministra vnútra Stefano Candiani.

 

RAI a talianska tlačová agentúra ANSA s odvolaním sa na talianske ministerstvo vnútra následne uviedli, že situáciu sa podarilo vyriešiť preložením migrantov na loď talianskej pobrežnej stráže. Podľa agentúry DPA je pravdepodobné, že pobrežná stráž migrantov vyloží na talianskom pobreží.

 

Nová talianska vláda, ktorej súčasťou je aj protiimigračná strana Liga Severu, chce dosiahnuť, aby boli lode s migrantmi v Stredozemnom mori zastavované a vracané do Líbye.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies