Taliansko nasadí 4800 vojakov na ochranu citlivých miest

NETKY.SK • 18 Február 2015, 06:44 • 2 min
Taliansko nasadí 4800 vojakov na ochranu citlivých miest

RÍM - Talianski bezpečnostní predstavitelia v utorok schválili plán umiestnenia 4800 vojakov do ulíc po krajine, kde budú pomáhať chrániť pred možnými útokmi militantov.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to talianske ministerstvo vnútra.

 

Oznámenie po stretnutí vojenských a bezpečnostných predstaviteľov uvádza, že vojaci budú strážiť citlivé miesta a možné ciele útokov najmenej do júna, informovala agentúra Reuters.

 

Podľa talianskych médií nasadia približne 500 vojakov v Ríme, kde už armádni príslušníci strážia diplomatické zastupiteľstvá a rezidencie, tamojšiu synagógu i židovské školy.

 

Očakáva sa, že vojakov umiestnia aj na miestach navštevovaných turistami, ako sú archeologické lokality a pamiatky.

 

Opatrenia prichádzajú po útokoch, pri ktorých páchatelia zabili v Paríži v januári 17 ľudí a v Kodani minulý víkend dvoch ľudí. Bezpečnostní predstavitelia považujú Rím za mimoriadne citlivý, pretože sa v ňom nachádza Vatikán.

 

V minulosti sa na islamistických webových stránkach objavili nekonkretizované vyhrážky voči pápežovi Františkovi a rímskokatolíckej cirkvi. Taliansky minister vnútra Angelino Alfano však na podujatí s vatikánskymi predstaviteľmi v utorok povedal, že o žiadnej konkrétnej hrozbe úrady nevedia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies