Taliansko nariadilo 12 povinných očkovacích látok

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 11:24 • 2 min
Taliansko nariadilo 12 povinných očkovacích látok

MILÁNO - Talianska vláda nariadila dnes 12 povinných očkovacích látok pre školopovinné deti do 16. roku života, čím chce podľa vlastného vyjadrenia bojovať proti "mylným informáciám".

slovakia

left justify in out

Tento krok nasleduje po horlivej verejnej diskusii o očkovacích látkach, keďže v Taliansku vypukli osýpky, a po politických roztržkách okolo obvinení, že odporcov očkovania podporuje populistické Hnutie piatich hviezd.

 

Premiér Paolo Gentiloni na tlačovej konferencii oznámil, že nové predpisy sú zamerané na boj proti "nevedeckým teóriám", ktoré v posledných rokoch znížili mieru očkovania v krajine.

 

Vláda schválila nariadenie, podľa ktorého bude od septembra tohto roka povinných 12 vakcín proti chorobám vrátane osýpok, ružienky (rubeoly) a ovčích kiahní pre deti navštevujúce školu.

 

Ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová uviedla, že deti nebudú prijaté do materskej školy alebo do predškolského zariadenia bez potvrdenia o očkovaní a rodičia budú za neuposlúchnutie tohto nariadenia čeliť vysokým pokutám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies