Taliansko má v úmysle nastoliť otázku zrušenia sankcií EÚ voči Rusku do konca roka

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 20:13 • 2 min
Taliansko má v úmysle nastoliť otázku zrušenia sankcií EÚ voči Rusku do konca roka

RÍM - Podľa slov šéfa talianskeho ministerstva vnútra Mattea Salviniho, denné straty krajiny v dôsledku protiruských sankcií dosahujú výšku 7 miliónov €.

slovakia

left justify in out

Rím má v úmysle predložiť otázku zrušenia protiruských sankcií v Bruseli do konca roka. O tom v pondelok vyhlásil v rozhovore s korešpondentom TASS podpredseda vlády, taliansky minister vnútra Matteo Salvini. 
     

"Podľa nášho názoru, sankcie nie sú prospešné vrátane talianskej ekonomiky. Počas tohto roka v Bruseli nastolime otázku preskúmania takejto neúčinnéj politiky," povedal pripomínajúc, že "už sme sa vrátili k dobrým vzťahom s Ruskom v oblasti kultúry, obchodu, priemyslu a bezpečnosti". 
     

"Taliansko je európska krajina, ktorá najviac stratila kvôli sankciám. Každý vie, že tam, kde Taliansko stratilo, získali ďalšie krajiny vrátane zámorských krajín. Výhody týchto sankcií nie sú a strata 7 miliónov € za deň je vážna. Presne takúto čiastku stráca talianska ekonomika dnes a stratí aj zajtra, kým iné krajiny, ktoré zarábajú na týchto sankciách, zvyšujú svoj obrat," pokračoval vicepremiér na tlačovej konferencii TASS.
     

Podľa jeho slov, na naplánovanom stretnutí v októbri roku 2018, prezident Ruska Vladimir Putin a taliansky premiér Giuseppe Conte budú diskutovať o spolupráci v oblasti hospodárstva.

 

"V druhej polovici októbra sa plánuje rozhovor s prezidentom Putinom o ekonomickych otázkach," poznamenal Salvini. 
     

"Taliansko chce prekonať režim sankcií a otvoriť kanály pre dialóg. Určitá voľba môže byť vykonaná okamžite. Napríklad na otvorenie úverov: európske banky budú môcť otvoriť pôžičky ruským malým a stredným podnikom na rozvoj. Je možný dialóg na úrovni obchodných organizácií," povedal podpredseda vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies