Taliansko je zle pripravené na vlny imigrantov na jeho pobreží

NETKY.SK • 3 Október 2013, 15:38 • 2 min
Taliansko je zle pripravené na vlny imigrantov na jeho pobreží

BRUSEL/ŠTRASBURG - Taliansko opäť ukázalo, že je zle pripravené na novú vlnu zmiešanej migrácie pri jeho pobreží. Uviedol to dnes Výbor pre migráciu v rámci Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE).

slovakia

left justify in out

Parlamentný výbor v dnes prijatom uznesení skonštatoval, že taliansky systém na príjem a spracovanie žiadostí migrantov a žiadateľov o azyl nezodpovedá danému účelu. Taliansko podľa uznesenia do značnej miery uľahčuje "obchod s azylantmi", keď umožňuje ich odchod do vnútra Európy. Členovia výboru preto vyzvali Taliansko, aby urobilo všetko pre to, aby zabránilo ľuďom s nelegálnym pobytom v krajine vstup do ostatných členských krajín Rady Európy. Talianske úrady postupujú chaoticky a zmätočne vo chvíľach, keď treba riešiť situáciu nelegálnych utečencov na plavidlách objavených na mori a smerujúcich do Talianska.

Poslanci migračného výboru PZ RE uviedli, že Taliansko musí vyvinúť fungujúcu politiku pre detekciu, identifikáciu a registráciu nelegálnych migrantov, žiadateľov o azyl a utečencov, ktorí sa dostanú na jeho brehy, a vrátiť späť iba tých utečencov, ktorí nepotrebujú medzinárodnú ochranu. Podľa PZ RE by ostatné členské štáty Rady Európy a EÚ mali ukázať väčšiu mieru solidarity s Talianskom a ostatnými európskymi krajinami, ktoré sa ocitli v prvej línii nelegálnych prisťahovaleckých vĺn.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona