Taliansko dostalo vysoký finančný trest za dlhodobý problém s odpadom v Neapole

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 00:37 • 2 min
Taliansko dostalo vysoký finančný trest za dlhodobý problém s odpadom v Neapole

NEAPOL - Na pokutu 20 miliónov eur odsúdil Európsky súdny dvor Taliansko za dlhoročné zlyhanie pri likvidácii komunálneho odpadu v Neapole. Navyše musí Taliansko uhradiť aj 120.000 eur za každý deň zdržania, informovali rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF a tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Trest však zaostal za požiadavkami Európskej komisie, ktorá očakávala pokutu 56 miliónov eur a ďalších 257.000 eur za každý deň zdržania.

 

V zdôvodnení sa uvádza, že taliansky štát po päť rokov nedokáže riešiť túto otázku bez toho, aby došlo k ohrozeniu zdravia občanov a poškodenia životného prostredia.

 

Kríza okolo likvidácie komunálneho odpadu eskalovala v juhotalianskom meste v rokoch 2010 a 2011. Na uliciach Neapola, ale aj ďalších miest Kampánie sa vtedy hromadil zapáchajúci odpad. Až do súčasnosti sa nazhromaždilo viac ako šesť miliónov ton odpadu, ktorých likvidácia si vyžiada 15 rokov, konštatoval súd.

 

Dlhodobé zlyhanie neapolských úradov sa nezriedka pripisuje tamojšej mafii - Camorre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies