Taliansko chce vybudovať vojenskú nemocnicu pri líbyjskej Misuráte

NETKY.SK • 12 September 2016, 18:08 • 2 min
Taliansko chce vybudovať vojenskú nemocnicu pri líbyjskej Misuráte

RÍM - Taliansko chce vyhovieť volaniu líbyjskej vlády po zahraničnej pomoci a prispieť k stabilizačnému procesu v tejto severoafrickej krajine. Konkrétne plánuje zriadiť vojenskú nemocnicu pri letisku v meste Misuráta a poskytnúť vojakov na ochranu tohto zariadenia.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes šéf talianskej diplomacie Paolo Gentiloni, podľa ktorého by v nemocnici malo pracovať 100 lekárov a ošetrovateľov a strážiť by ju malo asi 200 vojakov.

 

Gentiloni súčasne pripomenul, že stabilizácia spomínanej krajiny je dôležitá z hľadiska boja proti terorizmu a prúdenia ilegálnych migrantov na starý kontinent. O vyslaní talianskych vojakov do Líbye by poslancov v Ríme mala v utorok informovať šéfka rezortu obrany Roberta Pinottiová, píše tlačová agentúra APA.

 

Vláda premiéra Mattea Renziho vyjadrila ešte v auguste pripravenosť poskytnúť svoje základne v Taliansku pre vzdušné údery amerického letectva voči postaveniam džihádistov z Islamského štátu v Líbyi.

 

Talianska opozícia varovala pred zapletením krajiny do vojenského konfliktu. Populistické Hnutie piatich hviezd očakáva, že vláda požiada parlament o povolenie vyslať vojakov do Líbye.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies