Taliansko bude kandidovať na usporiadanie olympijských hier 2024, parlament dal zelenú

NETKY.SK • 3 Február 2016, 10:46 • 2 min
Taliansko bude kandidovať na usporiadanie olympijských hier 2024, parlament dal zelenú

RÍM - Poslanci talianskeho parlamentu sa vyslovili za kandidatúru Ríma na usporiadanie olympijských hier v roku 2024. Po vláde na čele s nadšeným priaznivcom tejto myšlienky Matteom Renzim získal projekt podporu aj v zákonodarnom zbore.

slovakia

left justify in out

Mestské zastupiteľstvo schválilo návrh takmer jednomyseľne ešte minulý rok. "Dnes parlament veľkou väčšinou zaujal jasný a nespochybniteľný postoj ku kandidatúre Ríma. Silné áno je vyjadrením vôle národa, zavrhlo všetky námietky a dalo mestu a celej krajine šancu na ekonomické vykúpenie a obnovu medzinárodnej prestíže," reagovala oficiálna stránka kandidatúry.


Výsledok parlamentného hlasovania pravdepodobne bude znamenať umlčanie požiadaviek na usporiadanie referenda, ktoré vznieslo napríklad ľavicové hnutie Talianski radikáli s poukázaním na hrozbu finančnej špirály.


Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý si u spoločnosti IPSOS objednali predstavitelia kandidatúry, s ich snahou sympatizujú traja zo štyroch Talianov. Urobili ho na vzorke 2200 opýtaných.
Rím hostil olympijské hry v roku 1960. Neuspel v súboji o OH 2004, ktoré pridelili Aténam, a predčasne vycúval z kampane o OH 2020, pretože vtedajší premiér Mario Monti odmietol poskytnúť finančné záruky. Teraz sú súpermi "večného mesta" Paríž, Budapešť a Los Angeles.


"Máme jedinečnú príležitosť ukázať celému svetu, že Taliansko vie, ako sa plnia záväzky, a je schopné dosiahnuť ciele transparentne, ako tomu bolo v roku 1960 a naposledy vlani v súvislosti so svetovou výstavou Expo," stojí ďalej vo vyhlásení. Šéf kandidatúry Luca di Montezemolo počíta v kampani s rozpočtom 24,9 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies