Taliansko banánovou republikou, obeťou zas Constant

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 14:00 • 2 min
Taliansko banánovou republikou, obeťou zas Constant

RÍM - Talianski tifosi sa znova nevedeli vpratať do kože a v nedeľu v Bergame demonštrovali, že v oblasti rasizmu na futbalových trávnikoch sú myslením stále občanmi "banánovej" republiky.

slovakia

left justify in out

Práve podlhovasté ovocie smerovalo z hľadiska na guinejského stredopoliara Kévina Constanta z AC Miláno počas nedeľňajšieho stretnutia Serie A na trávniku Atalanty. Hrubé nešportové správanie súvisiace z farbou pokožky 27-ročného Constanta predviedli priaznivci domáceho tímu, ktorý ich pritom na ihrisku potešil víťazstvom 2:1.

 

"Bola to jediná škvrna na zápase, ale prekryla všetko pozitívne, čo priniesol," uviedol podľa football-italian.net tréner domácich Stefano Colantuono. 

 

Constant nemá u talianskych chuligánov na ružiach ustlané, vlani v júli na protest proti rasistickým urážkam z hľadiska odkráčal počas zápasu prípravného turnaja z trávnika rovno do šatne. Situácia sa odohrala v dueli Trofeo TIM s nováčikom Serie A Sassuolom, ktorý Milánčania prehrali 1:2. Vo Francúzsku narodený reprezentant Guiney v 34. minúte od zlosti odkopol loptu na tribúnu a odišiel z hracej plochy. Rozhodca povolil nastúpiť náhradníkovi a divákov varoval, že v prípade opakovania urážok zápas zruší. Klubu vyrubili pokutu 30-tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies