Taliansko a Malta sa dohodli, že budú úzko koordinovať svoje postoje k migrácii

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 16:45 • 2 min
Taliansko a Malta sa dohodli, že budú úzko koordinovať svoje postoje k migrácii

RÍM - Taliansky minister zahraničných vecí Enzo Moavero Milanesi sa stretol v piatok v Ríme s maltským kolegom Carmelom Abelom - po roztržke okolo záchrannej lode Aquarius so stovkami migrantov, ktorá vyústila do rozsiahleho európskeho sporu.

slovakia

left justify in out

Talianske ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že obaja ministri vyjadrili na stretnutí "spoločné želanie úzko koordinovať svoju prácu na téme migrácie, predovšetkým v európskych hlavných mestách, a to konkrétne na zmenách" pravidiel azylovej politiky Európskej únie.

 

Záchranná loď Aquarius vezie na palube 629 migrantov, ktorých zachránila pri sérii operácií v Stredozemnom mori minulý týždeň, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Taliansko najprv trvalo na tom, že loď Aquarius s migrantmi má prijať Malta. Tá to však odmietla s argumentom, že sa na záchrane nepodieľala. Taliansko tiež odmietlo loď prijať a nechalo ju aj s migrantmi "bezprizorne" čakať na mori. Nakoniec situáciu zachránilo Španielsko, ktorého nový premiér Pedro Sánchez oznámil, že loď môže zakotviť v jeho krajine, v prístave Valencia.

 

Plavidlo Aquarius teraz smeruje do španielskeho prístavu, ale pre zlé počasie muselo urobiť okľuku na trase a podľa predpokladov dorazí do Valencie v nedeľu ráno.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies