Talianski záchranári za uplynulé dva dni zachránili 4-tisíc utečencov na lodiach

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 13:19 • 2 min
Talianski záchranári za uplynulé dva dni zachránili 4-tisíc utečencov na lodiach

RÍM - Talianska pobrežná hliadka zachránila za uplynulých 48 hodín zhruba 4000 imigrantov, ktorí sa na viacerých lodiach snažili dostať k brehom Talianska.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minister vnútra Angelino Alfano.
     

Pod nárast počtu prisťahovalcov, ktorí sa vydali na plavbu po mori, sa podpísali nepokoje v Líbyi i lepšie poveternostné podmienky na mori. "Núdzová situácia sa zhoršuje a príchod lodí sa nezastavuje. Situácia sa stáva vážnou a Európa ju musí vziať do svojich rúk okamžite, pretože nejde o stredomorskú hranicu, ale o európsku hranicu," konštatoval Alfano pre rozhlasovú stanicu RAI.
     

Od začiatku tohto roka priplávalo podľa ministra do Taliansko celkovo 15.000 utečencov.
     

V najväčšej skupine, ktorú talianski záchranári zachránili pri ostrove Sicília, bolo 1049 osôb, z toho 91 žien a tri malé deti.
     

Dve obchodné plavidlá dnes pomáhali lodi s 661 ľuďmi, ktorá sa dostala do problémov na mori, pričom jeden cestujúci zahynul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies