Talianski vyšetrovatelia odhalili spôsob komunikácie najdôležitejšieho mafiánskeho bossa na úteku

NETKY.SK • 3 August 2015, 15:30 • 2 min
Talianski vyšetrovatelia odhalili spôsob komunikácie najdôležitejšieho mafiánskeho bossa na úteku

RÍM - Talianski vyšetrovatelia dnes informovali, že zistili, ako najdôležitejší mafián na úteku zo sicílskej zločineckej organizácie Cosa Nostra komunikuje so svojimi prisluhovačmi: využíva písomné odkazy zahrabané do zeme alebo ukryté pod balvanmi na sicílskych ovčích farmách.

slovakia

left justify in out

Polícia dnes nadránom počas razií v západnej Sicílii zatkla 11 mužov podozrivých z napomáhania Matteovi Messinovi Denarovi, ktorý riadi mafiu napriek tomu, že už od roku 1993 je na úteku. Vyšetrovatelia uviedli, že Messina Denaro sa vyhýba telekomunikačným prostriedkom a spolieha sa na písomné odkazy, čiže "pizzini", ktorými rozdáva príkazy, informovala agentúra AP.

 

Odkazy boli podľa vyšetrovateľov dobre zabalené, zviazané páskou a ukryté pod skalami alebo zakopané v zemi. Odtiaľ ich vyberali a odnášali "spojky", čiže prostredníci. Odkazy sa po prečítaní museli ihneď zničiť,.

Messina Denaro bol v neprítomnosti odsúdený ako hlavný organizátor bombových útokov v Ríme, Florencii a Miláne v roku 1993, ktorých cieľom bolo zastrašiť talianske úrady, tvrdo zasahujúce proti sicílskej Cose Nostre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies