Talianski reprezentanti budú pomáhať obetiam povodní v Janove

NETKY.SK • 14 Október 2014, 07:51 • 2 min
Talianski reprezentanti budú pomáhať obetiam povodní v Janove

JANOV - Talianski futbaloví reprezentanti budú pomáhať obetiam minulotýždňových povodní v okolí Janova a výťažok z prípravného novembrového stretnutia proti Albánsku pôjde na konto pomoci zničenému regiónu.

slovakia

left justify in out

Súboj sa mal pôvodne hrať 18. novembra v Parme, Talianska futbalová federácia ho promptne presunula na janovský štadión Luigiho Ferrarisa. "Futbal musí vždy preukázať cit, keď príde podobné nešťastie. Vieme, aká je naša spoločenská úloha," uviedol predseda Talianskej futbalovej federácie Carlo Tavecchio.

 

Náhle záplavy si v talianskom prístavnom meste vyžiadali minulý týždeň škody vo výške 200 miliónov eur. Od štvrtka do soboty minulého týždňa spadlo v oblasti Janova až 700 milimetrov zrážok, čo je skoro priemer za celý rok. Najväčšia rieka pretekajúca mestom Bisagno sa následkom lejakov vyliala z brehov. Voda sa prehnala ulicami mesta, pričom strhávala autá, rozbíjala výklady a ničila cesty. Prúd strhol aj 57-ročného muža, ktoré telo našli pod jedným z podjazdov. Mesto už začali čistiť od bahna, trosiek a nahromadených áut. Občania vinia zo situácie vládu, ktorá podľa nich neprijala dostatočné opatrenia na predchádzanie povodniam. Janov, ktorý leží medzi vysokými horami a pobrežím, je veľmi náchylný na záplavy. Pred troma rokmi postihla mesto podobná povodeň, ktorá pripravila o život najmenej sedem ľudí vrátane dvoch detí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona