Talianski novinári protestovali proti urážlivým výrokom vládneho hnutia

NETKY.SK • 13 November 2018, 19:05 • 2 min
Talianski novinári protestovali proti urážlivým výrokom vládneho hnutia

MILÁNO - Talianski novinári protestovali v utorok po celej krajine proti urážkam z úst popredných predstaviteľov vládneho Hnutia piatich hviezd (M5S). Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Žurnalisti sa zhromaždili na námestiach regionálnych hlavných miest na protest proti vyhláseniam lídra M5S Luigiho Di Maia a ďalšieho vplyvného predstaviteľa, ktorí dali novinárom nálepku "prostitútky", "šakali" a "intelektuálne a morálne skazení" ľudia.

 

Protestujúci označili tieto slovné útoky za riziko pre demokraciu a vyhlásili, že sa snažia "spustiť alarm", teda upozorniť na "politickú filozofiu, ktorá sa začína objavovať po celom svete", keď sa hádže všetka vina za politické neúspechy na novinárov a politici si z nich robia obetných baránkov.

 

Hnutie piatich hviezd má politický program zameraný na ďalšie znižovanie štátnej podpory médií. Avšak priame útoky na novinárov sa zintenzívnili po tom, čo starostku Ríma a členku M5S Virginiu Raggiovú súd cez víkend zbavil obvinenia z korupcie, ktoré ohrozovalo aj povesť samotného hnutia - predstavitelia M5S pritom celé mesiace ostro slovne napádali médiá za informovanie o tomto súdnom procese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies