Talianski námorníci zachránili iba od soboty 1700 migrantov

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 18:56 • 2 min
Talianski námorníci zachránili iba od soboty 1700 migrantov

RÍM - Príslušníci talianskeho námorníctva, ktoré od polovice októbra 2013 koordinuje pátranie po ilegálnych migrantoch v oblasti Stredozemného mora, zachránili v uplynulých dňoch životy ďalších asi 1700 utečencov smerujúcich do krajiny.

slovakia

left justify in out

V rámci vojenskej a humanitárnej operácie Mare Nostrum dostali námorníci iba v období od soboty 12. júla do pondelka 14. júla do bezpečia 1500 migrantov, ďalších 200 k nim pribudlo v noci nadnes.
     

Informácie priniesla dnes s odvolaním sa na talianske námorníctvo tlačová agentúra APA.
     

Na palube potápajúceho sa člnu sa asi 40 námorných míľ od líbyjského pobrežia našlo mŕtve telo jedného z migrantov, ďalších 12 ľudí sa podarilo zachrániť.
     

Taliansko čelí dlhodobo značnému prílivu prisťahovalcov, ktorí sa v posledných týždňoch ešte zvýšil. Utečenci neraz extrémne riskujú, pretože na prekonanie Stredozemného mora volia nezriedka provizórne plavidlá.
     

Od začiatku roka 2014 dorazilo do Talianska 60.000 utečencov, čo je niekoľkonásobok celoročnej bilancie spred troch rokov, doteraz rekordne vysokej.
     

Prognóza expertov navyše varuje, že v letných mesiacoch, keď je Stredozemné more relatívne pokojné, sa tento údaj s určitosťou výrazne zvýši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies