Talianski biskupi zagratulovali nesprávnemu pápežovi

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 11:35 • 2 min
Talianski biskupi zagratulovali nesprávnemu pápežovi

MILÁNO - Talianski biskupi zablahoželali k zvoleniu za pápeža nesprávnej osobe - milánskemu arcibiskupovi Angelovi Scolovi.

slovakia

left justify in out

Členovia talianskej biskupskej konferencie si boli istí zvolením svojho kolegu, ktorý bol považovaný za jedného z hlavných favoritov pápežskej voľby. 

Bezprostredne po skončení konkláve preto v stredu večer omylom poslali pripravený gratulačný mail kardinálovi Scolovi. Rýchlo sa však opravili a poslali blahoželanie skutočnému novému pápežovi Františkovi, ktorým sa stal argentínsky primas Jorge Mario Bergoglio. 

Podľa agentúry Reuters talianski biskupi taktiež pôvodne rozoslali médiám vyhlásenie, vyjadrujúce vďaku Bohu za zvolenie Scolu. Stalo sa tak asi desať minút po tom, ako sa veriacim na Námestí sv. Petra prihovoril pápež František. Opravené komuniké so správnym menom zaslali novinárom až o zhruba dve hodiny.

K rovnakému mylnému presvedčeniu o zvolení kardinála Scolu pravdepodobne dospeli aj predstavení milánskych kostolov, keď ihneď po oznámení "Habemus Papam" dali rozozvučať zvony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona