Talianskeho expremiéra Berlusconiho nepustili na konferenciu do Írska

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 17:27 • 2 min
Talianskeho expremiéra Berlusconiho nepustili na konferenciu do Írska

RÍM - Bývalému talianskemu premiérovi Silviovi Berlusconimu nepovolili vycestovanie na konferenciu európskych konzervatívcov do Írska, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Niekdajšiemu predsedovi vlády odňali cestovný pas po vlaňajšom usvedčení z daňového podvodu. Na opustenie talianskeho územia odvtedy potrebuje špeciálne súdne povolenie. 
      

Berlusconi teraz požiadal o povolenie vycestovať do írskeho Dublinu, kde sa chcel vo štvrtok a v piatok zúčastniť na kongrese Európskej ľudovej strany (EĽS). 
      

Súd v severotalianskom Miláne však dnes rozhodol, že mu cestovné povolenie neudelí. Berlusconiho stranícka kolegyňa Daniela Santancheová označila rozhodnutie súdu za škandalózne a spolitizované.
     

Expremiér neuspel s podobnou žiadosťou ani koncom minulého roku, keď chcel vycestovať na stretnutie EĽS do Bruselu. 
      

Kontroverzný mediálny magnát prišiel vlani o kreslo v talianskom Senáte po usvedčení z daňového podvodu. V apríli tohto roku by mal súd rozhodnúť, či si vymeraný ročný trest odpyká v domácom väzení alebo bude namiesto neho vykonávať verejnoprospešné práce. Berlusconi popiera podozrenia, že by sa chcel vyhnúť trestu útekom za hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona