Expremiéra Berlusconiho hospitalizovali so srdcovou arytmiou

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 12:22 • 2 min
Expremiéra Berlusconiho hospitalizovali so srdcovou arytmiou

MILÁNO - Kontroverzného talianskeho expremiéra a opozičného lídra Silvia Berlusconiho hospitalizovali v Miláne so srdcovými problémami. Informovali o tom dnes lekári univerzitnej Nemocnice sv. Rafaela.

slovakia

left justify in out

"Epizóda zlyhania srdca si vynútila prijatie do nemocnice," uviedla nemocnica vo vyhlásení, ktoré napísal Berlusconiho osobný lekár Alberto Zangrillo.

 

Presná diagnóza a spôsob liečby budú stanovené v nasledujúcich dňoch, dodal podľa agentúry DPA Zangrillo.

 

Berlusconiho strana Forza Italia uviedla v ďalšom vyhlásení, že hospitalizácia jej lídra nie je výsledkom náhleho ochorenia, ale bola niekoľko dní plánovaná - jej účelom je preskúmať príčinu politikových srdcových ťažkostí. Pri predošlej lekárskej prehliadke mu totiž zistili menšiu srdcovú arytmiu, teda nepravidelnú činnosť srdca, napísala agentúra AP.

 

Talianska tlačová agentúra Adnkronos s odvolaním sa na nemenované stranícke zdroje informovala, že Berlusconiho ťažkosti sa objavili minulú nedeľu večer, a naznačila, že ho vyčerpala celoštátna kampaň pred komunálnymi voľbami, konanými v ten istý deň.

 

Berlusconiho stav nie je život ohrozujúci, informoval dnes už skôr hovorca Berlusconiho strany Forza Italia, ktorého citovala webová stránka televíznej stanice Sky News.

 

Stredopravo orientovaný líder Berlusconi, ktorý v septembri oslávi 80 rokov, zastával úrad premiéra trikrát - v roku 1994, 2001-2006 a 2008-2011.

 

Mediálny magnát a miliardár bol naposledy v Nemocnici sv. Rafaela vlani v decembri, keď podstúpil zákrok výmeny kardiostimulátora, ktorý má voperovaný od roku 2006.

 

Berlusconi, ktorému kardiostimulátor voperovali v USA ako 70-ročnému, absolvuje "v nasledujúcich niekoľkých dňoch" testy na stanovenie tej najlepšej liečby, dodala nemocnica vo vyhlásení.

 

Medzi Berlusconiho zdravotné ťažkosti patrí aj operácia z roku 1997 z dôvodu rakoviny prostaty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies