Talianske úrady zhabali majetok mafiánov za 6 miliónov eur

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 17:32 • 2 min
Talianske úrady zhabali majetok mafiánov za 6 miliónov eur

RÍM - Talianska polícia vydala dnes zatykač na 16 osôb za mafiánske aktivity a zhabala im majetok v hodnote okolo šiestich miliónov eur pri razii v Ríme a okolí, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že operácia bola zameraná na nezákonné aktivity klanu Fascianiovcov, ktorý sa snaží kontrolovať hospodársky život v prímorskej rímskej štvrti Ostia.
      

Policajti zaistili plážovú reštauráciu, bar a predajňu s luxusnými vozidlami ovládanú hlavnými členmi rodiny.

      

Podľa šéfa rímskej polície Renata Corteseho Fascianiovci nadobudli majetok najmä pomocou vydierania, výpalníctva a obchodu s drogami.
      

Polícia v ostatných mesiacoch uskutočnila viaceré razie proti mafiánom v Ríme. O zázemí organizovaného zločinu v talianskej metropole sa doposiaľ zväčša len špekulovalo, pretože záujem sicílskej Cosa Nostry, kalábrijskej 'Ndranghety či neapolskej Camorry sa sústreďuje prevažne na juh krajiny.
      

V januári tohto roku polícia zatkla 90 ľudí podozrivých z prania špinavých peňazí prostredníctvom rímskych kaviarní a pizzérií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona