Talianske úrady vyhostili Tunisana napojeného na útočníka z berlínskeho trhu

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 15:47 • 2 min
Talianske úrady vyhostili Tunisana napojeného na útočníka z berlínskeho trhu

RÍM - Taliansko vyhostilo 36-ročného muža tuniského pôvodu, ktorý mal udržiavať kontakty s ďalším Tunisanom zodpovedným za útok na berlínskom vianočnom trhu s 12 obeťami. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muža, ktorý nemal v Taliansku povolenie na pobyt, deportovali po tom, čo ho talianske úrady označili za osobu predstavujúcu hrozbu pre verejnú bezpečnosť.

 

Jeho kontakty s Anisom Amrim, islamistom, ktorý 19. decembra ukradnutým kamiónom vrážal do ľudí na vianočnom trhu, sa podľa talianskeho ministerstva vnútra začali v lete 2015. Po prepustení z väzenia na Sicílii mal Amrimu zaobstarať SIM kartu. V kontakte s ním zostal aj po tom, čo sa Amri odsťahoval do Nemecka.

 

Zradikalizovaný Tunisan sa v uplynulých dňoch chcel dostať do Francúzska, v Turíne ho však zadržali a bol odsunutý do vlasti.

 

Amriho štyri dni po útoku v Berlíne zastrelil na predmestí Milána taliansky policajt.

 

Tunisan, ktorého meno talianske úrady nezverejnili, údajne udržiaval kontakty aj s inými islamistami. Od januára 2015 vyhostilo Taliansko 174 údajných extrémistov, z toho 42 v tomto roku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona