Talianske úrady nebudú môcť sledovať počítače občanov

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 17:14 • 2 min
Talianske úrady nebudú môcť sledovať počítače občanov

RÍM - Taliansky parlament neschválil vo štvrtok protiteroristické opatrenie, ktoré úradom umožňovalo sledovanie počítačov bežných občanov podozrivých z veľkej škály zločinov, ale aj menších porušení zákonov, ako napríklad porušenie autorského práva.

slovakia

left justify in out

Vláda opatrenie zaviedla v januári po teroristických útokoch v Paríži, pričom do platnosti vstúpilo okamžite ako súčasť širšieho protiteroristického zákona ešte pred schválením v parlamente. Oponenti opatrenia argumentovali, že má až príliš široký záber a porušuje tak občianske slobody Talianov. Parlament mal rozšírený protiteroristický zákon schváliť do polovice apríla, premiér Matteo Renzi však už nariadil vyňať sledovanie počítačov z jeho návrhu.


Opatrenie by Taliansku ako prvému štátu EÚ umožnilo legálne sledovať a prehľadávať počítače občanov za pomoci sledovacích programov. Námestník ministerstva vnútra Filippo Bubbico povedal, že vláda teraz musí nájsť iný spôsob, ako sledovať počítačové aktivity podozrivých teroristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies