Talianske tajné služby varujú pred hrozbou teroristických útokov v krajine

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 16:31 • 2 min
Talianske tajné služby varujú pred hrozbou teroristických útokov v krajine

RÍM - Talianske tajné služby varujú pred hrozbou teroristických útokov v krajine na Apeninskom polostrove. Vyplýva to z ich správy, ktorú dnes zverejnili na pôde parlamentu v Ríme, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Podľa nej sa teroristické útoky podobné tým v Paríži v novembri 2015 nedajú vylúčiť v súvislosti s účasťou Talianska v medzinárodnej koalícii bojujúcej s džihádistami z Islamského štátu, ako aj kvôli prítomnosti členov tejto extrémistickej organizácie na talianskom území a Svätému roku vyhlásenému cirkvou.


Medzi najohrozenejšie lokality patrí talianska metropola Rím, keďže Večné mesto je aj metropolou kresťanstva. Terčom násilia by sa mohol stať aj Vatikán. Taliansky minister vnútra Angelino Alfano vyjadril po teroristických útokoch vo francúzskej metropole z 13. novembra opakovane znepokojenie nad bezpečnostnou situáciou v jeho krajine, a to napriek nasadeniu 2000 vojakov a iných príslušníkov bezpečnostných zložiek.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies