Talianske, španielske a grécke dlhopisy už zareagovali na dohodu s veriteľmi

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 10:56 • 2 min
Talianske, španielske a grécke dlhopisy už zareagovali na dohodu s veriteľmi

LONDÝN - Talianske, španielske, ale aj grécke dlhopisy už dnes zareagovali na správu, že Grécko sa dohodlo so svojimi veriteľmi na kompromise, ktorý umožní zadlženej krajine vyhnúť sa bankrotu a zostať v eurozóne.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Bloomberg. Riziková prirážka na talianske 10-ročné dlhopisy v porovnaní s referenčnými nemeckými dlhopismi dnes klesla na najnižšiu úroveň za takmer tri týždne. Presnejšie, tzv. spread, teda rozdiel medzi úrokmi z 10-ročných dlhopisov Talianska a "bezpečných" dlhopisov Nemecka sa dnes znížil o 13 bázických bodov na 111 bázických bodov.

 

V marci pritom dosiahol tento rozdiel tohoročné minimum 84 bázických bodov a naopak najvyššiu úroveň 199 bázických bodov dosiahol 29. júna. Aj v prípade španielskych 10-ročných dlhopisov dnes klesol rozdiel v úrokoch oproti nemeckým dlhopisom na 111 bázických bodov.

 

A výnos z 10-ročných talianskych dlhopisov dnes do 8. hodiny londýnskeho času klesol o sedem bázických bodov na 2,06 %. Na kompromisnú dohodu už reagujú aj grécke dlhopisy. Podľa Bloomberg sa výnos z 10-ročných gréckych dlhopisov na sekundárnych trhoch znížil o 146 bázických bodov na 12,1 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies