Talianske podsvetie plánovalo atentát na neapolského prokurátora

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 18:28 • 2 min
Talianske podsvetie plánovalo atentát na neapolského prokurátora

RÍM - Členovia talianskeho podsvetia plánovali uskutočniť bombový útok na prokurátora Giovanniho Colangela, ktorý stojí na čele boja s Camorrou - neapolskou odnožou mafie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na talianske médiá.

slovakia

left justify in out

Talianska agentúra ANSA uviedla, že 550 gramov trinitrotoluénu (TNT), ktorý sa v piatok našiel ukrytý v záhrade mafiána Amilcara Montiho Condesnitta z juhotalianskeho mesta Gioia del Colle, kde býva aj neapolský prokurátor, bolo určených práve na jeho zneškodnenie.


Prokuratúra v meste Bari, ktorá prípad vyšetruje, uviedla, že informáciu o príprave atentátu na neapolského prokurátora získala od informátora z väzenia, kde zadržiavajú aj Montiho.


Políciu na stopu TNT priviedlo odpočúvanie telefónov v priebehu vyšetrovania pokusu o vraždu, ku ktorému došlo vo februári v rámci boja podsvetia o sféry vplyvu v Bari. Keď sa preukázala spojitosť s neapolským prokurátorom, polícia trhavinu zhabala a zatkla päť podozrivých osôb.


Cammorra, ktorá pôsobí v Neapole a jeho okolí, je popri sicílskej Cose Nostre a kalábrijskej 'Ndranghete jednou z hlavných vetiev talianske mafie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona