Talianske orgány vodiča maďarského autobusu neobvinili, leží v umelom spánku

NETKY.SK • 1 Február 2017, 14:50 • 2 min
Talianske orgány vodiča maďarského autobusu neobvinili, leží v umelom spánku

BUDAPEŠŤ - Vodiča maďarského autobusu, v ktorom pri nehode 20. januára na diaľnici pri Verone zomrelo 16 ľudí, talianske orgány neobvinili, ako to tvrdili niektoré médiá v Taliansku. Napísal to dnes maďarský denník Magyar Idök, podľa ktorého muža v kritickom stave stále udržiavajú vo veronskej nemocnici v umelom spánku.

slovakia

left justify in out

V utorok niektoré talianske médiá tvrdili, že 52-ročného vodiča obvinili zo spôsobenia nehody z nedbanlivosti, čo podľa maďarského denníka nie je pravda. Obhajca Zoltán Borbély uviedol, že v talianskom právnom poriadku musia pri vyšetrovaní činov s následkom úmrtia dotknutým doručiť oznámenie o vyšetrovaní, čo však neznamená podozrenie či vznesenie obvinenia.

 

Doterajšie výsledky vyšetrovania už ukázali, kto autobus v čase havárie riadil, a test DNA potvrdil, že ťažko zranený muž ležiaci v talianskej nemocnici bol tým vodičom. Je však v umelej kóme a nie je možné s ním komunikovať, preto tamojšia vyšetrovacia prokuratúra v zmysle platných právnych noriem spísala zápisnicu o oznámení vyšetrovania. Podľa Borbélya ide o právny krok nutný v procese vyšetrovania napríklad pre získanie údajov o zdravotnom stave dotknutého.

 

Maďarský autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin v piatok 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskej Verone.

 

Autobus po náraze do mostového piliera vyhorel do tla. Pri nehode zomrelo 16 ľudí, bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich. V Taliansku zostala už iba dvojica pacientov v kritickom stave, ostatných zranených postupne previezli letecky a sanitkou do Budapešti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies