Talianske námorníctvo zachránilo z člnov 209 migrantov a vylovilo telá 6 obetí

NETKY.SK • 28 Január 2016, 18:04 • 2 min
Talianske námorníctvo zachránilo z člnov 209 migrantov a vylovilo telá 6 obetí

RÍM - Talianske námorníctvo zachránilo dnes 290 migrantov a z mora v blízkosti napoly potopeného gumeného člna vylovilo telá šiestich obetí.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu námorníctva sú to prvé úmrtia zaznamenané tento rok na mori na ceste zo severnej Afriky do Talianska.

 

Stodeviatich migrantov zachránilo námorníctvo z veľkého gumeného člna ráno a zopár hodín na to z druhého člna 107. Keď dorazili k tretiemu gumenému plavidlu, už sa potápalo. Do bezpečia z neho pomohli 74 ľuďom, ale z mora vytiahli šesť mŕtvych. Vrtuľník námorníctva pokračuje v pátraní po ďalších preživších, citovala hovorcu tlačová agentúra Reuters.

 

Taliansko a Grécko sú v prvej línii najväčšej imigračnej krízy v Európe od druhej svetovej vojny a námorná cesta z Afriky do Talianska je najnebezpečnejšou hranicou pre migrantov vo svete. Z 3700 úmrtí migrantov v Stredozemnom mori v roku 2015 ich asi 2000 zahynulo počas cesty so severnej Afriky do Talianska.

Po krátkej prestávke v príchodoch počas prvých troch týždňov roka využili pašeráci ľudí v Líbyi miernej zimy a začali opäť vysielať člny s utečencami cez more. Talianska pobrežná stráž uviedla, že v utorok zachránila 1271 migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies