Talianske námorníctvo zachránilo skupinu migrantov; ďalších 50 je nezvestných

NETKY.SK • 12 August 2015, 09:31 • 2 min
Talianske námorníctvo zachránilo skupinu migrantov; ďalších 50 je nezvestných

RÍM - Posádka lode talianskeho vojenského námorníctva zachránila pri pobreží Líbye migrantov smerujúcich v gumenom člne do Európy. Podľa zachránených bolo predtým v člne ešte ďalších 50 ľudí, ktorí sú nezvestní, informovala dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Talianske vojenské námorníctvo na svojom konte na Twitteri uviedlo, že posádka jeho lode Fenice zachránila migrantov z nafukovacieho gumeného člna a následne ich preložila na palubu plavidla talianskej pobrežnej stráže. Ďalšie informácie o záchrannej akcie neboli zverejnené.

 

Talianske tlačové agentúry uviedli, že sa podarilo zachrániť približne 50 migrantov, ale podľa výpovedí zachránených bolo na nafukovacom člne predtým, ako z neho začal unikať vzduch, ešte ďalších 50 ľudí.

 

Hovorkyňa talianskej pobrežnej stráže uviedla, že zachránených migrantov previezli na ostrov Lampedusa, ale informácie o tom, koľko ľudí bolo pred záchrannou akciou na palube nafukovacieho člna, nemá.

 

Pri prevrátení sa člna neďaleko líbyjského pobrežia zahynulo minulý týždeň približne 200 ľudí. Ďalších 400 osôb sa podarilo zachrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies