Talianske námorníctvo sa snaží vytiahnuť telá migrantov z vraku lode na dne mora

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 19:03 • 2 min
Talianske námorníctvo sa snaží vytiahnuť telá migrantov z vraku lode na dne mora

RÍM - Talianske námorníctvo dnes oznámilo, že začalo hlbokomorské operácie zamerané na vytiahnutie tiel zo stroskotanej lode s migrantmi, ktorých pri nešťastí z 18. apríla zahynulo až 800. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Taliansky premiér Matteo Renzi sa zaviazal, že Taliansko urobí všetko, čo je v jeho silách, aby vytiahlo telá z vraku na dne mora. Z počtov zachránených a z podmorskej prehliadky vyplýva, že v nákladnom priestore rybárskej lode pašerákov boli natlačené stovky ľudí.
     

Loď sa prevrátila 18. apríla, keď sa k nej priblížili záchranári na palube kontajnerového plavidla vo vodách pri pobreží Líbye.
     

Vrak rybárskej lode leží na dne približne 370 metrov pod morskou hladinou. Námorné sily dnes uviedli, že použijú mínolovku, robotické ponorky, výskumné plavidlo a podporné plavidlo.
     

Talianska prokuratúra pripisuje stroskotanie lode jej preplneniu a nesprávnemu kormidlovaniu jedným z dvoch pašerákov, ktorí tragédiu prežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies