Talianske Montichiari je ďalším mestom, v ktorom sa búria proti migrantom

NETKY.SK • 15 November 2016, 08:56 • 2 min
Talianske Montichiari je ďalším mestom, v ktorom sa búria proti migrantom

RÍM - Proti umiestneniu 130 žiadateľov o azyl demonštrovali občania severotalianskeho mesta Montichiari pri vchode do niekdajších miestnych kasární. V zdôvodnení demonštrácie uviedli, že sa obávajú premeny kasární na záchytné zariadenie pre migrantov.

slovakia

left justify in out

Priestranstvo pred bývalými kasárňami, ktoré niesli meno pilota Pietra Seriniho, padlého v bojoch druhej svetovej vojny, je už niekoľko dní dejiskom protestných akcií asi 150 ľudí. V skupine nechýbajú miestni podnikatelia, matky s deťmi, ale ani sympatizanti opozičnej Ligy severu či potomkovia spomínaného pilota - niektorí z nich hovoria o zneuctení pamiatky padlého zmenou kasární na zariadenie pre migrantov.

 

 

 

Talianska vláda oznámila v októbri plán umiestniť ilegálnych prisťahovalcov do nevyužívaných objektov kasární, ktoré patria naďalej ozbrojeným silám krajiny.

 

V lombardskom Montichiari, ktoré leží neďaleko Brescie, sa miestni občania obávajú, že po prvej skupine žiadateľov o azyl prídu do mesta ďalšie a v areáli bývalých kasární s rozlohou 500.000 štvorcových metrov vznikne obrovské centrum pre migrantov. Naznačuje to vraj aj suma, ktorú talianska vláda investuje do transformácie kasární, a to vyše tri milióny eur, ako vyplýva z mediálnych, oficiálne nepotvrdených informácií.

 

Spomedzi 8000 talianskych samospráv doteraz prijali utečencov v 2600 mestách a obciach. Montichiari nie je zďaleka prvým subjektom, ktorý odmieta prijať migrantov, od leta zažili čosi podobné vo viacerých obciach a mestách regiónov Toskánsko, Benátsko alebo Emilia-Romagna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies