Talianska vláda vyhlásila v Janove výnimočný stav, hľadá novú diaľničnú spoločnosť

NETKY.SK • 16 August 2018, 06:51 • 2 min
Talianska vláda vyhlásila v Janove výnimočný stav, hľadá novú diaľničnú spoločnosť

JANOV - Talianska vláda v stredu oznámila, že v súvislosti s utorňajším zrútením sa časti diaľničného mosta v Janove, pri ktorom zahynulo podľa posledných informácií najmenej 39 ľudí, vyhlasuje pre oblasť Janova výnimočný stav, ktorý bude trvať rok.

slovakia

left justify in out

Okrem toho premiér Giuseppe Conte po stredajšom mimoriadnom rokovaní talianskej vlády v Janove vyhlásil, že vláda nemôže čakať na výsledky vyšetrovania, ktoré ukážu, kto bol tomuto nešťastiu na vine. Preto už teraz pracuje na odobratí licencie diaľničnej spoločnosti, ktorá má momentálne na starosti väčšinu talianskych diaľnic, a hľadá novú spoločnosť.

Zároveň treba podľa premiéra Conteho vypracovať nové a oveľa prísnejšie pravidlá kontroly bezpečnosti stavu dopravnej infraštruktúry v krajine. "Nemôžeme čakať na spravodlivosť, občania musia jazdiť bezpečne," povedal Conte.

Nešťastie, aké sa stalo v utorok v Janove, je podľa neho "v modernej spoločnosti neakceptovateľné".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies