Talianska vláda vyčlenila prvých sedem miliónov eur na okamžitú pomoc pre Ischiu

NETKY.SK • 29 August 2017, 18:46 • 2 min
Talianska vláda vyčlenila prvých sedem miliónov eur na okamžitú pomoc pre Ischiu

RÍM - Sedem miliónov eur dnes vyčlenila talianska vláda na pomoc pre zemetrasením zničený ostrov Ischia. S odvolaním sa na oznámenie samotnej vlády o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kabinet na dnešnom zasadnutí vyhlásil tiež v tomto obľúbenom dovolenkovom stredisku neďaleko pobrežia Neapolu "stav núdze". Ostrov Ischia zasiahlo v pondelok 21. augusta zemetrasenie s magnitúdou 4,0.

 

Ako upozornila agentúra DPA, zemetrasenie bolo síce čo do intenzity mierne, jeho dôsledky však znásobil sopečný pôvod tohto ostrova a zlá kvalita tamojších domov a budov.

 

Ohlásených sedem miliónov eur je určených na okamžitú pomoc a odhady škôd. Presné vyčíslenie škôd a plány na obnovu ostrova sa budú musieť ešte len pripraviť.

 

Ostrov by mal dnes podvečer navštíviť taliansky prezident Sergio Mattarella. Zemetrasenie na ostrove pri Neapole, ktorý je v lete vyhľadávaným cieľom dovolenkárov, si vyžiadalo najmenej dvoch mŕtvych a 39 zranených. Približne 2600 ľudí prišlo o svoje príbytky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies