Talianska vláda schválila finančnú pomoci pre regióny zničené zemetrasením

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:39 • 2 min
Talianska vláda schválila finančnú pomoci pre regióny zničené zemetrasením

RÍM - Talianska vláda dnes odobrila výnos o rekonštrukcii regiónov v strednej časti krajiny, ktoré 24. augusta postihlo ničivé zemetrasenie. S odvolaním sa na talianskeho premiéra Mattea Renziho o tom informovala agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

"Sľúbili sme, že vás v tom nenecháme samých. Tak aj urobíme. Všetci spolu," napísal Renzi na svojom konte na Twitteri. ANSA informovala, že predseda talianskej vlády dnes zavíta do oblasti postihnutej zemetrasením, a to v spoločnosti vládneho komisára pre obnovu Vasca Erraniho a šéfa oddelenia civilnej ochrany Fabrizia Curcia. "Musíme zabezpečiť, aby Taliansko malo aj budúcnosť, nielen pekné spomienky," uviedol Renzi v pondelok.


Denník Il Sole 24 Ore na svojej webovej stránke uviedol, že výnos predpokladá vyčlenenie prvej dávky finančnej pomoci vo výške 200 miliónov eur na obnovu zničených miest. Okrem toho výnos počíta aj s pomocou pre malých a stredných podnikateľov v objeme okolo 30.000 eur pre každého z nich, a to na obnovenie podnikateľskej činnosti. Ide o pôžičku na desať rokov s nulovým úrokom, dodal denník.


Spoločnosti a firmy, ktoré len chcú začať podnikať v zemetrasením zničených regiónoch, môžu od štátu získať pôžičku vo výške 600.000 eur, a to na osem rokov s nulovým úrokom. Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 zasiahlo v noci na 24. augusta tri oblasti v strednej časti Talianska, a to Lazio, Marky a Umbriu. Otrasy boli citeľné aj v Ríme, Florencii či Bologni. Podľa informácií sa obeťami prírodného nešťastia stalo 298 ľudí a niekoľko stoviek ich bolo zranených. O strechu nad hlavou prišlo viac ako 3000 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies