Talianska vláda schválila dekrét o stavbe mosta medzi Kalábriou a Sicíliou

NETKY.SK • 17 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Talianska vláda schválila dekrét o stavbe mosta medzi Kalábriou a Sicíliou

Rím - Kabinet talianskej premiérky Giorgie Meloniovej v piatok schválil dekrét o výstavbe visutého lanového mosta nad Messinským prielivom, ktorý oddeľuje pevninské Taliansko od ostrova Sicília.

slovakia

left justify in out

Taliansky vicepremiér a minister infraštruktúry a dopravy Matteo Salvini vyhlásil, že schválenie dekrétu je "historickým dňom pre celé Taliansko". Dodal, že plánovaný most "vytvorí pracovné miesta pre desaťtisíce ľudí". Salvini tiež ubezpečil, že projekt bude absolútne bezpečný. Most navrhnú "najlepší inžinieri z talianskych a svetových univerzít". Nový most bude "najkrajší, najzelenší a najbezpečnejší visutý most na svete". ANSA pripomína, že výstavbu takéhoto mosta zvažovalo už v minulosti niekoľko talianskych vlád, no z rôznych dôvodov sa tak nestalo. Projekt sa tiež stretol s kritikou zo strany environmentalistov a analytikov, ktorí sa obávajú seizmickej aktivity v danej oblasti a tiež vplyvu mafie. S výstavbou mosta by sa malo začať v roku 2024. Visutý most s jedným oblúkom bude mať dĺžku 3,2 kilometra. Európska únia oznámila, že je ochotná financovať prvú realizačnú fázu. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies