Talianska vláda je pripravená pomôcť banke Monte dei Paschi di Siena

NETKY.SK • 13 December 2016, 15:26 • 2 min
Talianska vláda je pripravená pomôcť banke Monte dei Paschi di Siena

RÍM - Nový taliansky premiér Paolo Gentiloni dnes potvrdil, že jeho vláda je pripravená pomôcť tretej najväčšej banke Monte dei Paschi di Siena, aj jej snaha získať financie od súkromných investorov zlyhá.

slovakia

left justify in out

"Vláda je pripravená intervenovať, aby zabezpečila stabilitu bankových inštitúcií," povedal Gentiloni počas vystúpenia v parlamente, keď predstavoval priority svojho kabinetu. "Musíme zabezpečiť stabilitu bánk a úspor občanov," dodal.

 

Jeho slová potvrdili predchádzajúce signály z vlády, že je pripravená pomôcť najstaršej svetovej banke Monte dei Paschi s rekapitalizáciou a poskytnúť jej finančnú injekciu, ak sa jej nepodarí zohnať peniaze od súkromných investorov.

 

Monte dei Paschi potrebuje čerstvý kapitál vo výške 5 miliárd eur. Banka dopadla najhoršie pri júlových záťažových testoch Európskeho úradu pre dohľad nad bankami. Tie odhalili, že nemá dostatok vlastného kapitálu, ktorým by dokázala pokryť prípadné straty. Dôvodom sú najmä nesplácané úvery.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies